poniedziałek, 2 kwietnia 2012

Moja lekka kanapka.


Kanapki na pierwszy rzut oka wydają się nudne i oklepane. A gdyby tak dłużej "podumać" można dojść do następujących wniosków:
- po pierwsze, jest to danie, które potrafi zrobić każdy facet (na drugim miejscu znajduje się jajecznica)
- po drugie, gdyby tak uruchomić swoją wyobraźnie, można zrobić coś extra, (patrz: kanapki sowy), niż tylko chleb z szynką, serem i keczupem.

Do przygotowania dzisiejszych kanapek użyłem:
- chrupkie pieczywo
- duży plaster szynki
- ogórek
- pomidor
- sałata

Chrupkie pieczywo wykładamy kolejno: liściem sałaty, szynką, pomidorem i ogórkiem.
Gotowe (czas przygotowywania: kilka minut :-))

Uwaga! Pomiędzy pierwszą a drugą kanapką należy podjadać serek wiejski ze szczypiorkiem i rzodkiewką.






1 komentarz: