weheartit.com
Cześć Wam! Chyba każdy, gdzieś tam w środku jest takim niebieskawym ciasteczkowym potworem. Gdy tylko zobaczy na cukiernianych wystawach czekoladowe muffiny, oponki, którym cukiernik nie żałował lukru, czy babeczki z budyniem lub galaretką, jest w stanie wydać ostatnie pieniądze z portfela żeby tylko zaspokoić ciasteczkowy głód.
Czasami wydaje się nam, że zrobienie takich "bomb kalorycznych" jest piekielnie trudne. Co oczywiście jest nieprawdą - o czym przekonałem się sam.
Cześć Wam! Chyba każdy, gdzieś tam w środku jest takim niebieskawym ciasteczkowym potworem. Gdy tylko zobaczy na cukiernianych wystawach czekoladowe muffiny, oponki, którym cukiernik nie żałował lukru, czy babeczki z budyniem lub galaretką, jest w stanie wydać ostatnie pieniądze z portfela żeby tylko zaspokoić ciasteczkowy głód.
Czasami wydaje się nam, że zrobienie takich "bomb kalorycznych" jest piekielnie trudne. Co oczywiście jest nieprawdą - o czym przekonałem się sam.
Co potrzebujemy do zrobienia babeczek?
2 szklanki mąki, 20 dkg margaryny, 3/4 szklanki cukru pudru, 2 żółtka, aromat cytrynowy (opcjonalnie), budyń, galaretka.
!składniki na około 25 babeczek!
Jak zrobić?
Zgnieść ciasto i wstawić na pół godziny do lodówki. Wykładać ciastem forem i piec na złoty kolor. Po wystygnięciu babeczek wylać je galaretką lub budyniem.
Łatwe, prawda?
!składniki na około 25 babeczek!
Jak zrobić?
Zgnieść ciasto i wstawić na pół godziny do lodówki. Wykładać ciastem forem i piec na złoty kolor. Po wystygnięciu babeczek wylać je galaretką lub budyniem.
Łatwe, prawda?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz