środa, 12 września 2012

Gotowana kukurydza.


Te dwie ostatnie kolby kukurydzy na straganie z warzywami, aż prosiły się o kupienie i ugotowanie ich na dzisiejszą kolację :-). Zrobienie jej nie wymaga nie wiadomo jak wielkich zdolności. Wystarczy poszukać w szafce dużego garnka, nalać zimnej wody. Kukurydzę obrać z liści, oczyścić i opłukać w zimnej wodzie. Wrzucić do garnka, wsypać 2 łyżeczki cukru, i gotować przez 10 - 15 minut :)

Następnym razem zrobię z masłem, a jeszcze innym razem z masłem czosnkowym. Tę sobie soliliśmy :-)



3 komentarze:

  1. "Lubimy się" od niedawna, ale GOOD LIFE needs good awards ;) Czuj się nominowany do The Versatile Blogger Award.
    http://pass-the-food.blogspot.com/2012/09/versatile-blogger-award.html

    OdpowiedzUsuń